Software educaţional la comandă

Conversia și îmbunătăţirea tehnologică constă în analizarea conţinutului educaţional aflat într-un format învechit (Adobe Flash, PowerPoint) şi reconstrucţia acestuia în formatele moderne (Html5+CSS3+Javascript, Responsive Design, Mobile Ready).

Este implicită şi o reproiectare a parametrilor de utilizabilitate (elementele de layout şi de navigare) şi chiar o reproiectare a elementelor vizuale (cosmetizare).

O variantă extinsă a acestui serviciu include şi reproiectarea conţinutului din punct de vedere instrucţional, pentru ca acesta să corespundă cerinţelor instrucţionale actuale dar şi pentru a beneficia de particularităţile funcţionale şi de utilizabilitate ale dispozitivelor mobile.

Aşadar, odată cu trecerea tehnologiei multimedia de la platforma Adobe Flash la noile tehnologii HTML5 și CSS3, tehnologii ce asigură portabilitatea către dispozitive mobile (tablete și smartphone), o cantitate considerabilă de conținut e-Learning nu mai poate fi folosită în concordanță cu cerințele actuale ale utilizatorilor.

Un plus de valoare educațională

Conversia în format digital interactiv a materialelor didactice tradiţionale aduce un plus de valoare procesului de instruire, întrucât este mai mult decât un simplu transfer de conţinut – este o transformare a modului de a învăţa într-unul mai eficient. Această conversie este faţeta modernă a învățământului, iar ALTFACTOR vă invită să analizați oferta noastră.

Studiu de caz

e-Learning pentru ACADEMIA NAȚIONALĂ DE INFORMAȚII „MIHAI VITEAZUL”

Inițial materialele didactice puse la dispoziția studenților erau în formatul clasic .pdf sau .ppt., neputând fructifica pe deplin un conținut informațional valoros.

S-a dorit trecerea la un sistem de învăţare informatizat, care să permită o instruire la distanţă de calitate.

Printr-o intensă colaborare cu cadrele didactice, am convertit materialele didactice clasice în cursuri multimedia, apelând la metode didactice interactive şi îmbogăţindu-le cu simulări şi animaţii didactice.

Venim în întâmpinarea potențialilor clienți cu un set de servicii concepute pentru modernizarea materialelor educaționale:

 

  • parteneriat în proiecte ce vizează adaptarea conținutului educațional de la varianta PC la varianta mobile;
  • reproiectarea aplicațiilor instrucționale în concordanță cu particularitățile funcționale ale dispozitivelor mobile;
  • re-designul elementelor grafice și al navigării;
  • dezvoltarea potențialului instrucțional prin adăugarea, la cerere, a unor activități interactive ce folosesc componente hard/soft specifice dispozitivelor mobile: realitate augmentată, simulări contextuale și jocuri didactice.

Experienţa şi competenţele noastre te pot ajuta!