Învățarea la adulți și e-Learning-ul

aug. 7, 2015Uncategorized

Am văzut în Cum învață adulții (insert link la articol postat) câteva caracteristici ale modului în care învață cei mari. Am văzut că adulții trebuie în primul rând să fie stăpâni pe procesul de învățare și că asimilează doar acele informații care pot duce la dezvoltarea de deprinderi de care aceștia au nevoie în munca lor. Ei învață mai lent decât copiii, vin în procesul de învățare cu prejudecăți, deci pot fi refractari, și își folosesc experiența de viață.

Concluzia este aceeași, aceea că învățarea la adulți este diferită de învățarea la copii.

Cum poate veni e-Learning-ul în întâmpinarea acestor nevoi?

Se impune o scurtă prezentare a câtorva calități pe care trebuie să le aibă un produs de e-Learning, pentru a fi cu adevărat util, specific și pentru a-și merita prețul.

  1. Cât mai fragmentat! O unitate de învățare nu trebuie să depășească 15 minute. E-Learning-ul vine în ajutorul învățării prin faptul că la baza acestuia stă atomizarea conținutului, cursantului adult prezentându-i-se așa numitele „nano-learnings”.
  2. Cât mai relevant pentru muncă! Oamenii sunt atenți la lucrurile de care au nevoie. Un curs de e-Learning permite introducerea cursantului în studii de caz, simulări și experimente la care nu ar avea acces într-o altfel de învățare.
  3. Cât mai motivant! De ce să nu folosim jocurile educaționale la adulți? Experiența noastră demonstrează că așa numitul concept „gamification” este un instrument foarte util în predarea prin joc. Cât despre miză, punctaj sau premiu? Da, și adulții sunt motivați de acestea.
  4. Cât mai exact! Odată ce adulții intră în procesul de învățare cu scopuri precise, e important ca finalizarea unui curs să ofere o grilă de evaluare exactă. Un curs de e-Learning face exact acest lucru, contorizând performanța și progresul utilizatorului.

 

Rezultatele testelor și experiența noastră de aproape 10 ani spun că nu e chiar simplu să vii în întâmpinarea nevoilor de învățare la adulți. Dimpotrivă, un produs e-Learning pentru aceștia trebuie proiectat în mod unic, pentru a se plia pe fiecare caz în parte.

De aceea, da, e implicit faptul că un astfel de produs impune și un anumit preț. Valoarea numerică a prețului e un aspect de discutat între client și furnizor. Valoarea produsului însă o puteți întrezări în ceea ce conține portofoliul nostru și o puteți testa în ceea ce putem proiecta pentru dumneavoastră.

Eşti interesat să lucrăm pentru tine?

Află acum detalii suplimentare despre preţuri şi modalitatea de lucru.

15 + 4 =

Înapoi la ARTICOLE