Proiect destinat automatizării siguranţei copiilor şi persoanelor în vârstă

Titlul proiectului:

GUARANTEE – A Guardian Angel for the Extended Home Environment

Descriere:

Proiectul și-a propus să îmbunătățească siguranța copiilor şi vârstnicilor în mediul casnic, dezvoltând tehnologii care să se adreseze nevoilor specifice ale acestora. Proiectul a vizat proiectarea unui sistem integrat care să asigure legătura directă dintre mediul rezidențial și persoanele sau instituțiile care îl monitorizează și pot interveni în cazul în care siguranța este pusă în pericol. Proiectul s-a desfășurat în cadrul programului EUREKA Clusters – ITEA 2, consorțiul european fiind coordonat de către Philips Research. La nivel național proiectul a fost finanțat în cadrul PNII – P5 – Inovare – Modulul 5 – Cooperare Europeană.

Cum ne-am implicat:

ALTFACTOR a fost coordonatorul proiectului la nivel național, implementându-l în parteneriat cu SIVECO Romania. Din punct de vedere tehnic, rolul ALTFACTOR în cadrul proiectului a fost acela de a dezvolta platforma software care preia semnalele furnizate de echipamentele de culegere de date din incintele supravegheate și asigură prelucrarea și transmiterea lor către instituțiile specializate.

Ca un element inovator in domeniul sistemelor de securitate, proiectul a implementat conceptul de educaţie continuă, prin intermediul animaţiilor, un mecanism care educă pentru prevenire.

Proiectul ne-a permis să investigăm noi modalităţi de a adapta serviciile furnizate de o aplicaţie software la cerinţele în permanentă schimbare ale clienţilor.

Proiectul european Guarantee e mai mult decât un simplu produs de securitate, pentru că poate interpreta comportamentul uman în context şi acționează specific în cazul în care apare o situaţie periculoasă.

Eşti interesat să lucrăm pentru tine?

Află acum detalii suplimentare despre preţuri şi modalitatea de lucru.

9 + 8 =