MEDSCEN – Simularea scenariilor privind dezastrele naturale

Titlul proiectului:

MEDSCEN – Cercetări aprofundate pentru crearea unui sistem educațional pilot în spațiul virtual pentru simularea scenariilor privind dezastrele naturale și modului de acțiune a cetățenilor și instituțiilor în situații de criză

Descriere:

Cursuri multimedia de intervenție, protejare și reconstrucție în situații de dezastru natural sau de alt tip, soluții care să informeze publicul larg și să sprijine autoritățile publice în situații de urgență generate de calamități. Proiectul cuprinde o componentă de e-Learning care asigură formare în cazul situațiilor limită de calamitate și o componentă on-line web 2.0, care generează și întreține o bază generoasă de informații pentru public. Proiectul este finanțat prin Programul 4 – „Parteneriate în domeniile prioritare” din cadrul Planului Național de Cercetare, Dezvoltare și Inovare II.

Contractant:

ALTFACTOR este partener în consorțiul care implementează proiectul, consorțiu coordonat de către Universitatea Națională de Apărare „Carol I”.
r

Am realizat aplicații interactive bazate pe modele de comportament în caz de dezastru, menite să informeze publicul larg și să sprijine autoritățile publice în situații de urgență generate de dezastre.

Am răspuns de implementarea de instrumente moderne de informare on-line (ex. wiki) pe problematica vizată de proiect.

Am dezvoltat instrumente de tip e-content cu un grad de complexitate redus, pentru a putea fi utilizate în procesul de producere a conţinutului ştiinţific aplicabil direct în educaţie. Prin aceste instrumente se reduce foarte mult timpul de valorificare a rezultatelor cercetărilor din domeniul protecţiei la dezastre şi reconstrucţiei în scopuri educaționale sau de diseminare evoluată.

Eşti interesat să lucrăm pentru tine?

Află acum detalii suplimentare despre preţuri şi modalitatea de lucru.

2 + 2 =