Teoria ca teoria, dar ce facem cu practica?

aug. 6, 2015

Atunci când vă urcați într-o mașină, ca pasager, sau când vă pregătiţi să suferiţi o intervenţie chirurgicală, nu-i aşa că speraţi din tot sufletul că şoferul sau medicul au avut parte de o formare de calitate, că aplică bine în practică teoria învăţată?

Ştim cât de important este transferul teoriei în practică, aşa că facem tot posibilul ca informaţiile pe care le prezentăm în cursuri să fie transferabile la locul de muncă sau în situaţii practice în viaţă. Cum procedăm?

  1. Facem legătura între conceptele abstracte şi situaţiile din lumea reală

Multe cursuri conţin concepte care pot fi abstracte și de multe ori nu sunt asociate cu aplicații din lumea reală. Pentru a transfera în mod eficient cunoștințele dobândite în lumea reală, noi încercăm să construim legături între concepte abstracte sau teoriile complexe și situaţii concrete din viaţa de zi cu zi. Acest lucru va ajuta cursanţii să înţeleagă mai bine noţiunile prezentate și să le aplice efectiv în practică.

  1. Ajutăm cursanţii să reţină informaţiile importante

În multe situaţii, cursanţii îşi doresc să aplice informaţiile studiate, dar nu şi le mai amintesc. De aceea, îi ajutăm să-şi amintească ce au învăţat prin diverse metode (fie apelăm la mnemonici, fie fragmentăm conţinutul în paşi, etape, capitole) – ideea este să simplificăm informaţiile complexe pentru a facilita memorarea şi ulterior reamintirea lor.

  1. Ştim că doar prin practică ne perfecţionăm

Multe aptitudini pe care le utilizăm în mod curent în viaţa de zi cu zi le-am practicat de multe ori înainte să se transforme în obişnuinţe. De aceea, includem multe exerciţii practice în cursuri, pentru că repetiţia este uneori necesară pentru a asimila teoria în aşa fel încât să poată fi aplicată în practică.

  1. Apelăm la studii de caz

Cel mai bine învăţăm din exemple – conceptele sunt mai uşor de înţeles în contexte din lumea reală, decât în contexte abstracte. Dacă înţelegem la ce ne folosesc informaţiile pe care le învăţăm, suntem mai interesaţi să le reţinem. Prin urmare includem în cursuri multiple studii de caz care asigură transferul teoriei în practică.

  1. Folosim o mare varietate de instrumente de prezentare

De exemplu, într-o lecţie despre tranzacţiile prin POS, apelăm nu doar la sarcini de lucru ce consolidează teoria, dar şi la prezentări video şi simulări prin care-l ghidăm pe cursant prin toţi paşii unei tranzacţii reale.

Avem o mare satisfacţie atunci când ştim că aceste strategii le permit cursanţilor să beneficieze pe termen lung de pe urma cursurilor e-Learning, şi îi ajută să-şi îmbunătăţească performanţele în viaţa de zi cu zi.

 

Eşti interesat să lucrăm pentru tine?

Află acum detalii suplimentare despre preţuri şi modalitatea de lucru.

4 + 9 =

Înapoi la ARTICOLE